Kirjeldus
Ploom on hilise valmimisajaga keskmine kuni suur, vilja mass jääb 26–40 g piiresse. Vili on kujult ovaalne, roosakaspunane, sinaka vahakirmega. Viljaliha hele, pehme, vürtsikas ja magus, sisaldab keskmiselt 15 % mahla kuivainet, 7 % suhkruid, 1,6 % happeid ja 11 mg askorbiinhapet 100 g toorkaalu kohta. Luuseeme servast veidi kinni. Sobib värskelt tarbimiseks.
Puu on keskmise kasvuga, laiuva võra ja allakaarduvate okstega.
Sordi talvekindlus hea, varaviljakas, väga saagikas (keskmine saak puult 40-50 kg puult) iseviljuv. Hea tolmuandja teistele vara õitsvatele sortidele. Ebasoodsatel aastatel võib vili jääda veidi maitsetuks, tundlik hõbelehisuse ja luuviljaliste lehepõletiku suhtes. Suure saagi aastatel on soovitav viljahakatisi suvel harvendada.
Allikas: https://sordivaramu.emu.ee/